WHOLE BODY VIBRATION

Whole body vibration, afkorting WBV,
ook wel vibratietraining of acceleratie training genoemd, wordt de laatste jaren steeds populairder. In eerste instantie was het vooral bekend uit de fitness industrie, maar het gebruik van de zogenaamde trilplaat breidt zich steeds verder uit. De WBV wordt ook in de fysiotherapie en bij revalidatie steeds vaker ingezet.

Hoe werkt Whole body vibration?
In onze praktijk hebben wij de beschikking over een Galileo trilplaat. Deze Galileo is uitgerust met een wereldwijd gepatenteerde kanteltechniek, waarbij een menselijke loopbeweging gesimuleerd wordt. Net als bij het lopen veroorzaakt deze techniek een kantelbeweging in het bekken, maar dan veel frequenter. Reflexmatig worden hierdoor zowel de beenspieren als ook de buik- en rugspieren geprikkeld. Al binnen enkele minuten worden de gewenste resultaten bereikt. Een korte training is daarom al effectief. Het unieke bewegingspatroon zorgt tegelijkertijd voor een veilige stimulatie, waarbij het hoofd rustig blijft.

Effect van Whole body vibration?
Regelmatig trainen op de WBV stimuleert spieren, pezen, banden en gewrichtskapels. In medisch wetenschappelijke studies is aangetoond, dat WBV training leidt tot: