Fysiotherapie Osinga sluit zich aan bij SlaapFysio

Inzicht in slaapgedrag als oplossing voor fysieke ongemakken

Fysiotherapie Osinga sluit zich aan bij een nieuw initiatief op het scheidsvlak van fysiotherapie en slaapgedrag. Slaapfysio.nl. Fysiotherapie houdt zich bezig met beweging en houding in relatie tot klachten van patiŽnten. De rol van het slaapgedrag en de slaapsituatie van een patiŽnt wordt daar vrijwel nooit in meegenomen. Dit terwijl dit deel van de dag een wezenlijke rol kan spelen in het voorkomen, verhelpen of verzachten van klachten.

SlaapFysio wordt geleid door een officiŽle fysiotherapeut en diverse slaapexperts. SlaapFysio.nl laat fysiotherapeuten gebruik maken van de unieke SlaapID-service. Door middel van een sensor wordt het slaapgedrag en de slaapsituatie op eenvoudige wijze, thuis in het eigen bed, in kaart gebracht en wordt uitgezocht welke relatie dit heeft tot de aanwezige klachten. De uitkomsten hiervan worden gebruikt voor de behandeling van de patiŽnt en het geven van advies. Daarnaast wordt ten behoeve van diepere inzichten in het slaapgedrag in relatie tot specifieke klachten door SlaapFysio.nl onderzoek gedaan naar diverse klachtgebieden bij patiŽnten.

Theo Osinga over dit initiatief: ďMet regelmaat krijgen wij vragen van patiŽnten over de mogelijke rol van het slaapgedrag of het bed bij een specifieke klacht. Eigenlijk kunnen wij dan alleen maar algemeen advies geven of doorverwijzen naar een beddenwinkel. Vaak behandelen wij ook klachten van patiŽnten waarbij we een groot vermoeden hebben dat het slaapsysteem hier een rol in speelt. Door deze samenwerking zijn wij nu in staat om dit in kaart te brengen en zo een nog beter advies te kunnen geven of gerichter een persoon te kunnen behandelenĒ.

ďDe uitkomsten van de SlaapID-meting kunnen door onze behandelende fysiotherapeut worden gedeeld met een ervaren, intensief opgeleide specialist van Beddenspecialist Dekker Slapen, waarmee wij via SlaapFysio.nl een samenwerking zijn aangegaan. De ondernemers van Beddenspecialist.nl maken ook gebruik van de SlaapID-service en werken met producten die geheel persoonlijk aan de specifieke kenmerken van personen aangepast kunnen worden. Bij levering, maar ook na verloop van tijd als de situatie van de betreffende persoon bijvoorbeeld is veranderd. Daarnaast zorgt deze samenwerking voor een verdieping van ons kennisniveau over slaapgedrag in relatie tot specifieke klachten.Ē

Voor meer informatie kunt u terecht op www.slaapfysio.nl